Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

Aisea e 120Ω le tete'e o le fa'ailoga pasi CAN?

Ole tete'e ole nofoaga ole pasi ole CAN e masani ile 120 ohms.O le mea moni, pe a mamanuina, e lua 60 ohms tete'e manoa, ma e masani lava lua 120Ω nodes i luga o le pasi.Ole mea masani, o tagata e iloa sina pasi CAN e laʻititi.E iloa e tagata uma lenei mea.

图片1

E tolu a'afiaga o le CAN e tete'e ai le fa'amauina o pasi:

 

1. Faʻaleleia le malosi e tetee atu ai i le faʻalavelave, tuʻu vave le faailo o le maualuga ma le maualalo o le malosi;

 

2. Ia mautinoa o le pasi e vave ona ulufale i totonu o se tulaga natia, ina ia mafai ona alu vave le malosi o capacitors parasitic;

 

3. Fa'aleleia le lelei o fa'ailo ma tu'u i pito uma e lua o le pasi e fa'aitiitia ai le malosi o le ata.

 

1. Faʻaleleia le mafai ona faʻalavelave faʻalavelave

 

O le pasi CAN e lua setete: "faʻaalia" ma le "natia"."Fa'aaliga" o lo'o fa'atusalia ai le "0", "natia" o lo'o fa'atusalia ai le "1", ma e fa'amoemoeina e le CAN transceiver.O le ata o loʻo i lalo o se faʻataʻitaʻiga masani o totonu o le CAN transceiver, ma le Canh ma Canl fesoʻotaʻiga pasi.

图片2

A manino le pasi, o le Q1 ma le Q2 totonu e ki, ma le eseesega o le mamafa i le va o le apa ma le apa;pe a tipi ese le Q1 ma le Q2, o le Canh ma Canl o loʻo i ai i se tulaga paʻu ma se eseesega o le mamafa o le 0.

 

Afai e leai se uta i totonu o le pasi, o le tau tetee o le eseesega i le taimi natia e matua tele lava.O le totonugalemu MOS tube o se tulaga maualuga-tetee.Fa'alavelave mai fafo na'o le mana'omia o se malosi la'ititi e mafai ai e le pasi ona ulufale i totonu o le fa'aaliga manino (le la'ititi la'ititi o le vaega lautele o le transceiver. Na'o le 500mv).I le taimi nei, afai e iai se faʻalavelave faʻataʻitaʻiga eseese, o le a iai ni suiga manino i luga o le pasi, ma e leai se nofoaga mo nei fesuiaiga e faʻafefe ai, ma o le a faia ai se tulaga manino i luga o le pasi.

 

O le mea lea, ina ia faʻaleleia atili ai le malosi o le faʻalavelave faʻalavelave o le pasi natia, e mafai ona faʻateleina ai le faʻaeseesega o uta, ma o le tau tetee e laʻititi e mafai ona puipuia ai le aʻafiaga o le tele o le pisa malosi.Ae peita'i, ina ia 'alofia le tele o pasi o lo'o i ai nei e ulufale atu i le fa'aaliga manino, e le mafai ona la'ititi tele le tau o le tete'e.

 

 

2. Ia mautinoa e ulufale vave i le tulaga natia

 

I le taimi o le tulaga manino, o le capacitor parasitic o le pasi o le a molia, ma o nei capacitors e manaʻomia ona faʻamalolo pe a toe foʻi i le tulaga natia.Afai e leai se uta teteʻe e tuʻuina i le va o le CANH ma le Canl, o le malosi e mafai ona sasaa i le eseesega o le tetee i totonu o le transceiver.O lenei impedance e fai si tele.E tusa ai ma uiga o le RC filter circuit, o le a sili atu le umi o le taimi faʻaalu.Matou te faʻaopoopoina se capacitor 220pf i le va o Canh ma Canl o le transceiver mo suʻega analog.Ole fua ole tulaga ole 500kbit/s.O le galu o loʻo faʻaalia i le ata.O le pa'u o lenei galu o se tulaga umi.

图片3

Ina ia vave faʻasaʻo le pasi parasitic capacitors ma faʻamautinoa o le pasi e vave ona ulufale i le tulaga natia, e manaʻomia ona tuʻuina se faʻasagaga i le va o CANH ma Canl.Ina ua uma ona faaopoopo le 60Ω resistor, o le galu o loʻo faʻaalia i le ata.Mai le fuainumera, o le taimi e toe foʻi manino ai i le paʻu o loʻo faʻaititia i le 128ns, e tutusa ma le taimi faʻavae o le faʻamalamalamaga.

图片4

3. Faʻaleleia le lelei o faʻailoga

 

A maualuga le faailo i le maualuga o le liua, o le malosi o le faailo o le a faʻaalia ai le faʻaalia o le faʻailoga pe a le fetaui le impedance;le fausaga geometric o le uaea felauaiga o suiga vaega, o uiga o le uaea o le a suia i lena taimi, ma o le a mafua ai foi le manatunatu loloto.Essence

 

A faʻaalia le malosi, o le galu e mafua ai mafaufauga e faʻapipiʻiina i le uluai galu, lea o le a maua ai logo.

 

I le pito o le uaea pasi, o suiga vave o le impedance e mafua ai le atagia o le malosi o le faailo, ma o le logo e gaosia i luga o le faailo o le pasi.Afai e tele tele le logo, o le a afaina ai le lelei o fesoʻotaʻiga.E mafai ona faʻaopopoina se faʻamaufaʻailoga faʻatasi ma le faʻalavelave tutusa o uiga o le uaea i le pito o le uaea, lea e mafai ona faʻafefe ai lenei vaega o le malosi ma aloese mai le fausiaina o logo.

 

O isi tagata na faia se suʻega analog (o ata na ou kopiina), o le tulaga o le tulaga o le 1MBIT / s, o le transceiver Canh ma Canl e fesoʻotaʻi pe tusa ma le 10m laina mimilo, ma le transistor na fesoʻotaʻi i le 120Ω resistor e faʻamautinoa taimi liua natia.Leai se uta i le faaiuga.O le fa'ailoga fa'ai'u fa'ailoga o lo'o fa'aalia i le fa'atusa, ma o le fa'ai'uga o le fa'ai'uga e foliga mai o le logo.

图片5

Afai e 120Ω e fa'aopoopoina le tetee i le pito o le laina mimilo mimilo, o le fa'ai'uga fa'ailoga fa'ailoga e matua fa'aleleia, ma e mou atu le logo.

图片6

E masani lava, i le topology laina sa'o, pito uma e lua o le uaea o le auina atu ma le mauaina.O le mea lea, e tatau ona fa'aopoopo se tasi fa'amautu i pito uma e lua o le uaea.

 

I le faiga tonu o talosaga, o le pasi CAN e masani lava e le o se mamanu atoatoa o le pasi.O le tele o taimi o se fausaga fefiloi o le ituaiga pasi ma le ituaiga fetu.Le fausaga masani o le analog CAN pasi.

 

Aisea e filifili ai le 120Ω?

 

O le a le impedance?I le saienisi eletise, o le faʻalavelave i le taimi nei i le matagaluega e masani ona taʻua o le impedance.O le impedance unit o le Ohm, lea e masani ona faʻaaogaina e Z, o se numera tele z = r + i (ωl 1/(ωc)).Aemaise lava, e mafai ona vaevaeina le impedance i ni vaega se lua, tetee (vaega moni) ma le eletise (vaega virtual).Ole tete'e eletise e aofia ai fo'i le malosi ma le fa'alogo.O le taimi nei e mafua mai i capacitors ua taʻua o le capacitance, ma o le taimi nei e mafua mai i le inductance ua taʻua o le sensory resistance.O le impedance iinei e faasino i le mamanu o Z.

 

O le fa'alavelave fa'apitoa o so'o se uaea e mafai ona maua i fa'ata'ita'iga.I le tasi pito o le uaea, o se generator galu sikuea, o le isi pito o loʻo fesoʻotaʻi atu i se mea e mafai ona fetuunai, ma matauina le galu i luga o le tetee e ala i le oscilloscope.Fetuuna'i le tele o le tau o le tete'e se'ia o'o i le fa'ailo i luga o le tete'e o se logo lelei e aunoa ma se galu sikuea: impedance matching ma fa'ailoga fa'amaoni.I lenei taimi, o le tau tetee e mafai ona manatu e ogatasi ma uiga o le uaea.

 

Fa'aaoga laina masani e lua e fa'aaogaina e ta'avale se lua e fa'asese ai i laina mimilo, ma e mafai ona maua le fa'alavelave fa'apitoa e ala i le auala o lo'o i luga e tusa ma le 120Ω.Ole tete'e fo'i lea e fa'atonuina e le CAN standard.O le mea lea e le fa'atatauina e fa'atatau i le uiga moni o fa'alava laina.Ioe, o loʻo i ai faʻamatalaga i le ISO 11898-2 standard.

图片7

Aisea e tatau ai ona ou filifilia le 0.25W?

E tatau ona fa'atatauina fa'atasi ma nisi tulaga fa'aletonu.O fesoʻotaʻiga uma o le ECU taʻavale e manaʻomia ona mafaufau i le puʻupuʻu i le mana ma le puʻupuʻu i le eleele, o lea e tatau ai foi ona tatou mafaufau i le puʻupuʻu i le eletise o le pasi CAN.E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia ona tatou mafaufau i le vaʻaiga puupuu i le 18V.Faʻapea o le CANH e puupuu i le 18V, o le a tafe atu le taimi nei i Canl e ala i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma e tatau O le mana o le 120Ω tetee o le 50mA * 50mA * 120Ω = 0.3W.Mafaufau i le faʻaitiitia o le aofaʻi i le maualuga o le vevela, o le malosi o le faʻamautu faʻamalosi e 0.5W.


Taimi meli: Iul-05-2023