Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

E fa'afefea ona fai chips?Fa'amatalaga laasaga fa'agasolo

Mai le talafaasolopito o le atinaʻeina o chip, o le atinaʻeina o le vaʻa e maualuga le saoasaoa, maualuga taimi, maualalo le faʻaaogaina o le eletise.O le gaosiga o chip e masani lava ona aofia ai le mamanu o chip, gaosiga o chip, gaosiga o afifi, su'ega tau ma isi feso'ota'iga, lea e fa'alavelave ai le gaosiga o le gaosiga.Sei o tatou tilotilo i le faiga o le gaosiga o chip, aemaise lava le faagasologa o le gaosiga o chip.
图片1
Muamua o le mamanu vaʻaia, e tusa ai ma manaʻoga mamanu, o le "mamanu" na faia.

1, o le mea mata o le tipi ipu
O le fatuga o le wafer o le silicon, o le silicon e faʻamamaina e le quartz sand, o le wafer o le elemene silicon ua faʻamamaina (99.999%), ona faia lea o le silikoni mama i totonu o le silicon rod, lea e avea ma mea quartz semiconductor mo le gaosiga o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia. , o le fasipepa o le manaʻoga faʻapitoa o le gaosiga o masini masini.O le manifinifi o le wafer, o le maualalo o le tau o le gaosiga, ae o le maualuga o mea e manaʻomia.
2. Ufiufi mafi
E mafai e le faʻapipiʻi wafer ona tetee atu i le faʻamaʻiina ma le vevela, ma o le meafaitino o se ituaiga o photoresistance.
3, atina'e lithography wafer, etching
O le fa'agasologa e fa'aaogaina vaila'au e ma'ale'ale i le malamalama o le UV, e fa'amaluluina ai.O foliga o le pu e mafai ona maua e ala i le puleaina o le tulaga o le paolo.Silicon wafers ua ufiufi i photoresist ina ia solo i le malamalama ultraviolet.O le mea lea e mafai ai ona faʻaoga le paolo muamua, ina ia faʻamavaeina le vaega o le malamalama o le UV, ona mafai lea ona fufulu ese i se solvent.O le vaega o totoe o le foliga tutusa ma le paolo, o le mea lea tatou te mananaʻo ai.O lenei mea e maua ai le silica layer tatou te manaʻomia.
4, Faaopoopo mea leaga
O ion ua totoina i totonu o le wafer e gaosia ai le P ma le N semiconductors.
O le fa'agasologa e amata i se vaega o lo'o fa'aalia i luga o se masi fa'asilika ma tu'u i totonu o se fa'afefiloi o vaila'au fa'ama'i.O le faagasologa o le a suia ai le auala e faʻatautaia ai e le sone dopant le eletise, faʻatagaina transistor taʻitasi e ki, tape pe ave faʻamatalaga.E mafai ona fa'aogaina e chips faigofie na'o le tasi le apa, ae o chips lavelave e masani lava ona tele ni laulau, ma o le fa'agasologa e toe fai pea lava pea, fa'atasi ai ma laulau eseese e feso'ota'i i se fa'amalama matala.E tutusa lea ma le faiga o le gaosiga o le laulau PCB laupapa.O tupe meataalo e sili atu ona lavelave atonu e manaʻomia ai le tele o laulau o le silica, lea e mafai ona ausia e ala i le faʻasolosolo faʻasologa ma le faʻagasologa o loʻo i luga, e fausia ai se fausaga e tolu-dimensional.
5. su'ega wafer
A mae'a le tele o fa'agasologa o lo'o ta'ua i luga, na faia ai loa e le wafer se lattice o fatu.O uiga eletise o fatu ta'itasi sa su'esu'eina e ala i le 'fuaina o nila'.E masani lava, o le numera o fatu o puʻe taʻitasi e tele, ma o se faiga faʻalavelave tele le faʻatulagaina o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, lea e manaʻomia ai le tele o le gaosiga o faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma faʻamatalaga puʻe tutusa i le mamao e mafai ai i le taimi o le gaosiga.O le maualuga o le voluma, o le maualalo o le tau faʻatatau, o se tasi lea o mafuaʻaga e taugofie ai masini chip.
6. Encapsulation
A maeʻa ona gaosia le wafer, faʻapipiʻi pine, ma faʻapipiʻi fomu eseese e gaosia e tusa ai ma manaʻoga.O le mafua'aga lea e mafai ai ona eseese fomu fa'apipi'i i totonu o le pusi e tasi.Mo se faʻataʻitaʻiga: DIP, QFP, PLCC, QFN, ma isi. E masani lava ona filifili e tagata faʻaoga masani, siosiomaga faʻaoga, maketi maketi ma isi mea faʻapitoa.

7. Su'ega ma afifiina
A maeʻa le faʻagasologa o loʻo i luga, ua maeʻa le gaosiga o le chip, o lenei laasaga o le suʻeina lea o le chip, aveese mea leaga, ma le afifiina.
O loʻo i luga o mea e fesoʻotaʻi ma le faʻagasologa o le gaosiga o chip na faʻatulagaina e le Create Core Detection.Ou te faamoemoe o le a fesoasoani ia te oe.O la matou kamupani o loʻo i ai ni inisinia faʻapolofesa ma le aufaipisinisi faʻapitoa, e 3 fale suʻesuʻe faʻataʻitaʻiina, o le fale suʻesuʻe e sili atu i le 1800 sikuea mita, e mafai ona faʻatinoina vaega faʻaeletoroni suʻega faʻamaoniga, IC saʻo pe sese faʻamatalaga, mea e filifili ai oloa, suʻesuʻega toilalo, suʻega galuega, falegaosimea ulufale mai asiasiga ma lipine ma isi su'ega galuega faatino.


Taimi meli: Iuni-12-2023