Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

[Seti oloa mago] Taua o le PCBA pito faʻatulagaina masini

O le faʻatulagaina talafeagai o vaega faʻaeletoroni i luga o le laupapa PCB o se fesoʻotaʻiga taua tele e faʻaitiitia ai faʻaletonu uelo!O vaega e tatau ona aloese mai vaega e matua'i lapo'a le fa'asesega ma maualuga i totonu o le fa'alavelave i le mamao e mafai ai, ma o le fa'atulagaina e tatau ona tutusa lelei.

Ina ia faʻateleina le faʻaogaina o avanoa laupapa matagaluega, ou te talitonu o le tele o paaga mamanu o le a taumafai e tuʻu vaega e faasaga i le pito o le laupapa, ae o le mea moni, o lenei faiga o le a aumaia ai le faigata tele i le gaosiga ma le PCBA faʻapotopotoga, ma e oʻo lava i le taʻitaʻia. i le le mafai ona uelo fa'apotopotoga oi!

I aso nei, sei o tatou talanoa e uiga i le faʻatulagaina o le masini pito i auiliiliga

Fa'alavelave fa'atulagaina o masini i autafa o le laulau

talafou1

01. laupapa fa'ailoga pito laupapa laupapa

Pe a tuʻu faʻalatalata tele vaega i le pito o le ipu, o le a faʻafefeteina le paʻu uʻamea o vaega pe a faʻapipiʻi le ipu vili.E masani lava, o le mamao i le va o le paʻu uelo ma le pito e tatau ona sili atu nai lo le 0.2mm, a le o lea o le a viliina le paʻu uʻamea o le masini pito ma e le mafai e le faʻapotopotoga pito i tua ona faʻaogaina vaega.

talafou2

02. Fausia pito ipu V-CUT

Afai o le pito o le ipu o se Mosaic V-CUT, o vaega e tatau ona mamao ese mai le pito o le ipu, aua o le V-CUT naifi mai le ogatotonu o le ipu e masani lava e sili atu nai lo le 0.4mm le mamao mai le pito o le ipu. le V-CUT, a leai o le V-CUT naifi o le a afaina ai le ipu uelo, e mafua ai ona le mafai ona uelo vaega.

talafou 3

03. Mea fa'aoga fa'alavelave

O le faʻatulagaina o vaega e latalata tele i le pito o le ipu i le taimi o le mamanu e mafai ona faʻalavelave i le faʻaogaina o masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e pei o le galu-soldering poʻo le toe faʻaleleia o masini, pe a faʻapipiʻi vaega.

talafou 4

04. Ua paʻu le masini i vaega

O le latalata atu o se vaega i le pito o le laupapa, o le tele foi lea o lona gafatia e faʻalavelave i le masini faʻapipiʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o vaega e pei o capacitors electrolytic tetele, e maualuga atu, e tatau ona tuʻu mamao ese mai le pito o le laupapa nai lo isi vaega.

talafou 5

05. O vaega o le subboard ua faaleagaina

A maeʻa le faʻapipiʻiina o oloa, e manaʻomia ona vavae ese le oloa faʻapipiʻi mai le ipu.I le taimi o le vavaeeseina, o vaega e latalata tele i le pito e mafai ona faʻaleagaina, e ono faʻalavelave ma faigata ona iloa ma debug.

Ole mea nei ole fa'asoaina atu ole fa'asalalauga e uiga ile mamao ole masini e le lava, e mafua ai ona fa'aleagaina oe ~
Fa'amatalaga fa'afitauli

E maua o le moli LED o se oloa e latalata i le pito o le laupapa pe a tuʻu le SMT, lea e faigofie ona faʻafefe i le gaosiga.

Aafiaga fa'afitauli

O gaosiga ma felauaiga, faʻapea foʻi ma le moli LED o le a malepe pe a pasia e le DIP le auala, lea o le a aʻafia ai le gaioiga o le oloa.

Fa'aopoopo fa'afitauli

E tatau ona sui le laupapa ma faʻanofo le LED i totonu o le laupapa.I le taimi lava e tasi, o le a aofia ai foi le suiga o le koluma taiala malamalama fausaga, e mafua ai le tuai tele i le taamilosaga o le atinae o galuega.

talafou 7
talafou 8

Su'esu'eina tulaga lamatia o masini pito

O le taua o le mamanu faʻatulagaina o vaega e faʻamaonia e le tagata lava ia, o le a aʻafia ai le uelo, mamafa o le a taʻitaʻia saʻo i le faʻaleagaina o masini, faʻafefea ona faʻamautinoa 0 faʻafitauli o le mamanu, ona faʻamaeʻaina lea o le gaosiga?

Faatasi ai ma le galuega o le faʻapotopotoga ma auʻiliʻiliga, BEST e mafai ona faʻamatalaina tulafono o asiasiga e tusa ai ma faʻasologa o le mamao mai le pito o le ituaiga vaega.O loʻo iai foʻi mea faʻapitoa e asiasia ai mo le faʻatulagaina o vaega o le pito o le ipu, e aofia ai le tele o mea suʻesuʻe auiliiliga e pei o le masini maualuga i le pito o le ipu, masini maualalo i le pito o le ipu, ma le masini i le taʻiala taʻiala. pito o le masini, lea e mafai ona ausia atoatoa manaoga mamanu mo le iloiloga mamao saogalemu o le masini mai le pito o le ipu.


Taimi meli: Apr-17-2023